top of page
hone.jpg
pray.jpg
jovin_edited.jpg

BØRNEHJEMMET
NYUMBA

ai og e.jpg

Nyumba betyder "hjem" på det tanzanianske sprog swaheli

...og et hjem er netop det, som er blevet skabt for 7 børn og to plejeforældre, i den lille by Maji Ya Chai, som ligger mellem Arusha og Moshi. Her er hverdagen tryg, børnene får en god skolegang, massere af kærlighed og mad på bordet hver dag.

Børnene på børnehjemmet er forældreløse eller kommer fra meget udsatte familier,

hvor der er behov for aflastning.

Her kan du lære dem alle at kende:

Jovin er født den 23. oktober 2016.

Jovins far døde i 2019, og efterlod Jovins mor alene med tre børn og intet job. Hun havde derfor ikke mulighed for at forsørge Jovin eller sende ham i skole. Jovin boede langt væk fra skolen, derfor kunne det tage ham flere timer at komme i skole. Han bor på hjemmet i hverdagene, men har mulighed for at komme hjem til sin mor i weekenderne.

Jovin er en lille charmetrold og fyldt med energi. Han elsker at lege gemme og har svært ved at sidde stille i skolen.

Jovin 2022_edited.jpg

Aisha er født den 15. juni 2016.

Aishas mor døde ved fødslen og faderen døde få år efter. Aisha har boet hos en lokal Mama der tog hende ind, men det var meget småt med fornødenheder, og der var ikke råd til at sende hende i skole. Aisha gik hjemme hele dagen, imens hun kunne se at andre børn gik i skole.

Aisha bor nu på hjemmet, hun elsker at gå i skole og hun er meget lærenem. Hun er lidt genert, men har et højt humør og let til grin.

Aisha 2022_edited.jpg

AISHA

JOVIN

ATHUMANI

Esther er født den 4. juni 2013.

Esther boede med sin bedstemor og blinde oldemor i et hus på størrelse med et lille hønsehus. Esters far er død og moderen havde efterladt Esther hos bedstemoderen, formentligt fordi hun ikke kunne overskue situationen. Hverken bedstemor eller oldemor havde job, så de levede meget sparsomt.

 

Esther bor nu på hjemmet, går i skole og klarer sig rigtigt godt. Hun er et rigtigt fjollehoved og elsker at få de andre børn til at grine. 

Ester 2022_edited.jpg

Athumani er født den 10. november 2013.

Athumanis mor døde ved fødslen, og faderen døde kort efter. Athumani har boet hos sin moster, som selv havde tre børn. Det var derfor meget småt med pengene og Athumani var den eneste af dem, som ikke gik i skole. De boede alle i et lille værelse på 10 kvm uden toilet eller bad. De havde ikke råd til at forsørge alle børn, og de levede under meget trænge kår.

Athumani elsker at lege og tegne, det er meget sjovere end at lave lektier. Han er meget kærlig og fyldt med energi.

Athumani 2022_edited.jpg

ATHUMANI

ESTHER

Praygod er født den 30. maj 2017.

Praygod er søn af plejeforældrene Wilson og Joice. De levede under meget trænge kår.

Praygod er en lille charmetrold og meget dygtig i skolen. Han er også en bestemt herre, og skulle lige vænne sig til at dele sin mor med andre. Nu er han faldet godt til og elsker at lege med de andre børn.

Praygod 2022_edited.jpg

Honest er født den 19. dec 2020.

Honest er søn af plejeforældrene Wilson og Joyce. 

Honest er den mindste på Nyumba hjemmet. Alle de andre børn tager sig rigtigt godt af Honest, og de er meget glade for at de har fået en lillebror.

Honest 2022_edited.jpg

HONEST

PRAYGOD

Prisca er niece af Wilson og Joyce.

Hendes forældre bor i samme Masai Landsby, som Wilson og Joyce kommer fra. Den ligger meget langt ude på landet, og Priscas forældre ville så gerne have at Prisca fik muligheden, for at komme i en god skole. Prisca har fået lov til at bo på hjemmet, så hun kan gå i skole. 

prisca.jpg

Wilson er 30 år og Joyce er 26 år.

De boede før med deres søn i en Masai landsby langt ude på landet. De er meget taknemmelige over, at de har fået denne chance i livet, som de selv kalder det. 

De er begge meget kærlige overfor børnene og giver dem masser af omsorg og plads. Wilson arbejder som vagt i et firma om dagen og sover i huset om natten. Joyce tager sig af alle de huslige pligter, og sender børnene i skole og henter dem igen. 

joice%2520and%2520wilaon_edited_edited.jpg

PRISCA

Wilson og Joyce

bottom of page